Surpriză pentru vârstnicii aflați în grija Centrului de Îngrijire și Asistență Găvana din Pitești

442 views

Grupul CEZ in Romania le-a facut o surpriza seniorilor din Centrul de Ingrijire si Asistenta Gavana organizand vizionarea unui film documentar in incinta centrului, in parteneriat cu Asociatiile One World Romania si Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor.

30 de varstnici au avut astazi parte de o zi plina de activitati care sa-i scoata din rutina, la initiativa Grupului CEZ in Romania. Seniorii s-au bucurat de aceasta data nu doar de compania voluntarilor CEZ, ci si de vizionarea filmului documentar „Varza, cartofi si alti demoni”, proiectie realizata de Asociatia One World Romania, ale carei proiecte beneficiaza de sprijinul de traditie al Grupului.

Documentarul si-a transpus publicul intr-o poveste tragi-comica despre situatia satului romanesc. Acestia au intrat in viata satului Lunguletu, vazuta prin ochii regizorului Serban Georgescu care a decis sa petreaca un an in aceasta comunitate pentru a-i intelege tainele si a descoperi dificultatile pe care agricultorii din sat le intampina. Bunicii s-au bucurat de film si au depanat amintiri.

Ziua nu s-a incheiat la finalul filmului documentar, seniorii, voluntarii CEZ si cei ai Asociatiei Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor masurandu-si talentul la tricotat in cadrul sezatoarei de tricotat „Fularul de la bunica”.
Cu zambetul pe buze si cu amintiri noi, voluntarii CEZ si-au luat ramas bun de la prietenii lor, pana la urmatoarea activitatea dedicata acestora.

Actiunile desfasurate in cadrul proiectului Niciodata singur – Prietenii Varstnicilor au scopul de a atenua gradul de izolare sociala si singuratate pe care varstnicii de la Centrul de Ingrijire si Asistenta Gavana din Pitesti il resimt.

Grupul CEZ in Romania se implica in proiecte care ofera sprijin membrilor de orice varsta ai comunitatii locale in care activeaza, proiecte desfasurate sub umbrela platformei de responsabilitate sociala Energie pentru bine.

Comments

comments