Sucurile naturale produse de familia BUNDĂ din Boțești, sănătate la pahar! Bazinul pomicol din zona Topoloveniului este binecunoscut nu doar în județ, ci chiar în întrega țară.Oamenii harnici și pricepuți într-ale livezilor au reușit, an după an, să mențină vie tradiția livezilor încărcate de rod și să obțină recolte incredibile. Din păcate, statul și autoritățile îi sprijină mult prea puțin pentru a valorifica sutele de mii de tone de fructe curate, de cea mai bună calitate. Și tot an după an, pomicultorii din zonă au văzut cum munca lor se duce pe apa Sâmbetei, odată cu fructele ce se strică în magazii.
Familia Bundă din Boțești a decis însă, în urmă cu doi ani, să facă un pas înainte! În loc să vândă fructele pe mai nimic, așa cum se întâmpla în anii trecuți, au hotărât să investească, și nu puțini bani, într-o instalație pentru stoarcere și îmbuliere. Astfel minunățiile de mere, pere, gutui și altele asemenea, pot fi transformate în sănătate la pahar, luând forma unor colorate și apetisante lichide pline de vitamine și nutrienți, fără nici un fel de conservați sau coloranți.
Între timp, rețetele s-au diversificat, sucurile fiind acum și mai gustoase și mai sănătoase.
“În urmă cu doi ani, când familia noastră a cumpărat instalația, am fost un fel de pionieri. Nu mai făcea nimeni suc în zonă. Ne chinuiam să vindem merele și restul fructelor iar prețurile erau mai de râs, păcat de muncă… La început am făcut doar suc de mere, simplu, iar apoi am început să diversificăm rețetele. Am făcut combinații cu morcov, cu gutui sau cu pere, și chiar cu sfeclă roșie. Anul acesta, am reușit să cumpărăm de la Institutul pomicol de la Mărăcineni și altceva: aronia, coacăze roșii, coacăze negre și cătină. Combinațiile merg foarte bine, sunt foarte căutate, pentru că sunt extrem de bogate în vitamine și foarte sănătoase. Cel cu cătină este foarte cerut de cei care au înțeles beneficiile sucurilor naturale din fructe presate și le preferă în locul celor sintetice” spune Ioana Bundă, cea care se ocupă cu promovarea și comercializarea produselor.
Mai nou, pentru că instalația are capacitate mare de producție, au decis să presteze servicii și pentru ceilalți pomicultori din zonă, ajutându-i astfel și pe ei să își valorifice mai bine munca.
De curând, soțul, Nicolae Bundă, a fost ales primar al comunei, ceea ce înseamnă că și mai multe responsabilități în ce privește mica afacere cu sucuri vor cădea pe umerii doamnei. Dacă doriți să gustați din minunățiile pe care le produc și să cumpărați de la dânșii, o puteți contacta pe contul său de Facebook/Bunda Ioana Laura ori la numărul de telefon 0728110690 sau o puteți găsi la târgurile organizate în zona Topoloveniului.