Week-end-ul trecut, Casa de Cultură „Adriana Trandafir” din Bascov a găzduit preselecţia regională pentru Festivalul Internaţional al Tinereţii, ce se va desfăşura la vară la Mangalia.
Evenimentul – realizat în colaborare cu Asociaţia Daria’s – a fost un real succes! Concurenţii, în număr extrem de mare şi foarte talentaţi, au surprins juriul, care a declarat apoi că nu se aştepta să descopere chiar atât de mulţi copii şi tineri dornici şi, mai ales, capabili de afirmare în domeniul artistic. Au urcat pe scenă, pentru a-şi câştiga dreptul de a participa la festival, copii şi tineri din Argeş, Olt, Călăraşi, Vâlcea şi chiar Dolj.

Judeţul Argeş a fost reprezentat cu cinste, iar reprezentanţii Bascovului, cei mai mulţi reprezentând Casa de Cultură „Adriana Trandafir”, s-au calificat la absolut toate secţiunile de concurs: canto muzică uşoară şi populară, instrument şi ansambluri de dansuri. Mai mult, Ansamblul „Doina Bascovului” a obţinut, din partea juriului, un recital de 60 de minute alături de alte ansambluri mari din România, în seara Galei Laureaţilor festivalului. Un succes cu atât mai mare cu cât juriul a fost unul foarte exigent, format din profesionişti:  Viorel Stoica – directorul Festivalului şi compozitorii Viorel Covaci şi Marin Voican Ghioroiu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI