Succes SANITAS în negocierile cu Ministerul Sănătăţii în problema zilelor de concediu!

497 views

Succes SANITAS în negocierile cu Ministerul Sănătăţii în problema zilelor de concediu!

Reprezentanții SANITAS au continuat astăzi, 5 iulie, negocierile cu Ministerul Sănătății privind Contractul Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate.

“La începutul discuţiei, membrii biroulului operativ ai federaţiei au prezentat din nou lista de revendicări si problemele cu care se confruntă sistemul sanitar la momentul actual. Am reușit să rezolvăm în favoarea angajaților din Sănătate problema zilelor de concediu de odihnă! Negocierile trenează de doi ani şi jumătate, am avut discuţii şi cu actualul, şi cu fostul ministru! Vom continua negocierile si pe celalte teme. În ce priveşte contractul colectiv de muncă, în Argeş este deja semnat, dar mai sunt alte 20 de judeţe din ţară care încă nu au reuşit” ne-a declarat Doina Fănică, preşedinte Sindicatul Sanitas Argeş şi membru în Biroul Operativ al Federaţiei Sanitas.

Astfel, în noul CCM :

1. Se păstrează zilele de concediu de odihnă aferente tranșelor de vechime în muncă (minim 21 de zile – maxim 30 de zile).
2. Se păstrează zilele SUPLIMENTARE de concediu de odihnă (între 3 și 10 zile), alocate în funcție de condițiile deosebite de muncă, așa cum sunt acestea stabilite prin Legea 153 /2017 a salarizării.

Rămân în negociere, pentru runda următoare, zilele de fidelitate pentru munca în aceeași unitate (câte o zi la fiecare 5 ani pentru munca neîntreruptă în aceeași unitate), prevăzute și până acum în vechiul CCM!

Comments

comments