Succes important al elevilor argeşeni la Olimpiada Internațională de Limba Franceză. Felicitări, Ioana Tuțu şi Horia Iorgulescu!

În perioada 27-30 septembrie 2019 s-a desfășurat la Chișinău, Republica Moldova, Olimpiada Internațională de Limba Franceză.

Lotul olimpic al României a fost alcătuit din 6 elevi, laureați ai Olimpiadei Naționale de Limba Franceză 2019 (clasele a X-a – a XI-a), 2 dintre aceștia fiind argeșeni. Este vorba despre Tuțu Ioana, clasa a XI-a, de la Colegiul Național Pedagogic ,,Carol I’’Câmpulung, (care a concurat la nivelul B1) și Iorgulescu Horia, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ,,Ion C.Brătianu’’ Pitești (care a concurat la nivelul B2).

Echipa României, condusă de prof. Tatiana Florea de la C.N. “Ion C. Brătianu” Pitești si inspector Costel Tiron de la ISJ Suceava.

Elevii participanti au susținut două probe obligatorii: o probă scrisă individuală și o probă orală în echipe distincte. Profesorii lor coordonatori sunt Florea Tatiana – Colegiul Național ,,Ion C.Brătianu’’ Pitești și Grigorescu Mihaela – Colegiul Național Pedagogic ,,Carol I’’Câmpulung.

Elevii argeșeni s-au întors de la Olimpiada Internațională de Limba Franceză cu un adevărat palmares, repurtând multiple succese remarcabile. Ioana Tuțu a obținut premiul I la proba orală pe echipe și premiul II la proba scrisă.

Horia Iorgulescu a obținut premiul I la proba orală pe echipe și premiul III la proba scrisă.

Argeșenii noștri au concurat cu elevi cu performanțe în acest domeniu, provenind din 6 țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova și România).

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori!

Comments

comments