Subprefect de Argeș: În județ, rata de infectare va ajunge la 12, dacă nu luăm măsuri

Subprefectul de Argeș, Lucian Ionescu, le transmite argeșenilor că situația epidemiologică din județ este una îngrijorătoare, iar creșterea cazurilor de COVID-19 este exponențială. Subprefectul avertizează, că în două săptămâni, Argeșul ar putea să ajungă la o rată de infectare de 12, ”dacă nu luăm măsuri acum”:

Dragi prieteni,

Situația epidemiologică din județul Argeș este îngrijorătoare. Peste 56 de localități sunt în scenariul roșu având o incidență care depășește 3 la mia de locuitori, iar 12 localități depășesc incidența de 6 la mia de locuitori. În municipiul Pitești sunt în jur de 1100 cazuri active declarate, Câmpulungul aproape 200, Mioveni 200, Ștefănești 100 etc. Nu sunt luați în calcul cei care nu au anunțat DSP-ul că sunt pozitivi.

Creșterea este exponențială și dacă Argeșul avea ieri o incidență de 4,42, estimez că în două săptămâni tindem spre o incidență care poate să ajungă chiar la 12 dacă nu luăm măsuri acum. În urmă cu două săptămâni, în Pitești spre exemplu, erau anunțate la DSP 100 de cazuri în 4 zile, astăzi sunt anunțate 100 de cazuri în 2 zile, iar această creștere exponențială va continua.

Nu vă fac cunoscute aceste informații pentru a induce frică, ci pentru a conștientiza pe fiecare dintre voi că este la îndemâna noastră, a tuturor, să oprim această creștere.

Există soluții, sunt centre de vaccinare deschise în tot județul și vă puteți vaccina pentru a vă imuniza. Da, știu că există cazuri de persoane care s-au vaccinat și s-au îmbolnăvit, dar acestea sunt puține, încărcătura virală a acestora este mult mai mică și forma de boală mai ușoară.

Purtați masca atât în interior cât și în exterior, evitați aglomerația pe cât se poate și dacă nu aveți cum, păstrați distanța față de ceilalți! Dezinfectați-vă frecvent! Dacă vă simțiți rău testați-vă, izolați-vă și anunțați autoritățile.

Aceste lucruri le pot face atât cei vaccinați cât și cei nevaccinați. Putem trece de acest moment greu împreună, indiferent care este opțiunea fiecăruia cu privire la vaccinare. Important este să ne protejăm pe noi și să-i protejăm pe cei din jurul nostru!

O incidență ridicată înseamnă presiune mare pe sistemul spitalicesc, pe autorități, pe sistemul educațional, înseamnă restricții suplimentare care ne afectează pe toți. Toată lumea are de pierdut indiferent de opțiunea pentru vaccin!

Haideți să ne protejăm, soluțiile le aveți mai sus și sunt la îndemâna voastră!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.