SUA cedează din rezervele sale de vaccin AstraZeneca către alte state 

Statele Unite vor distribui altor ţări ale lumii aproximativ 60 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, imediat ce acestea vor fi disponibile, a anunțat pe Twitter consilierul de la Casa Albă pe probleme de pandemie de COVID-19, Andy Slavitt.

Reuters transmite că secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a confirmat decizia administraţiei americane. În martie, administraţia preşedintelui Joe Biden a anunţat că va trimite aproximativ 4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca în Canada şi Mexic, dar acum SUA sunt supuse la presiuni pentru împărţirea rezervelor sale de vaccin şi cu alte ţări, precum India.

Aproximativ 50 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca se află în diverse stadii de producţie şi ar putea fi livrate către SUA în mai sau iunie, subliniază oficialii americani. Un purtător de cuvânt al companiei AstraZeneca a declarat că nu poate face comentarii cu privire la detaliile aranjamentelor, dar a precizat că dozele de vaccin fac parte din livrările contractate de guvernul SUA.

„Deciziile de trimitere a dozelor către alte ţări aparţin guvernului SUA”, a mai spus purtătorul de cuvânt al companiei AstraZeneca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.