Primul-ministru interimar Sorin Cîmpeanu s-a întâlnit cu reprezentanții organizațiilor studenților și elevilor.

Primul-ministru interimar Sorin Cîmpeanu, împreună cu miniștrii Muncii și Finanțelor, Rovana Plumb și Eugen Teodorovici, precum și secretarul de stat din Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Gigel Paraschiv, s-au întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai organizațiilor studenților și elevilor.

“Am fost și rămân un partener de dialog și un susținător al finanțării adecvate a domeniului educației si cercetării, în funcție, desigur, de posibilitățile bugetare. Mă simt cu atât mai responsabil de susținerea bugetului educației si cercetării, cu cât încă dețin, acest portofoliu. Majorarea salariilor personalului din educație, măsură adoptată în ședința de Guvern de săptămâna trecută, constituie o premisă favorabilă“, a precizat premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Reprezentanții organizațiilor studenților și elevilor au solicitat Guvernului sprijin pentru alocarea a 6% din PIB domeniului educației, finanțare care să se reflecte în investițiile din sistem, în creșterea finanțării de bază, in burse, in condițiile de cazare din cămine si decontarea serviciilor de transport. O altă solicitare a reprezentanților organizațiilor elevilor a vizat adaptarea programei școlare la piața muncii, astfel încât să crească numărul absolvenților care sunt angajați după finalizarea studiilor.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a reiterat sprijinul Guvernului României pentru domeniul educației si cercetării, arătând că solicitările venite din partea reprezentanților mediului universitar și preuniversitar vor fi avute in vedere la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru anul 2016.

De asemenea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, și-a arătat preocuparea pentru susținerea educației, afirmând că banii alocați acestui domeniu reprezintă “o investiție, nu o cheltuială“. Guvernul a fost și rămâne preocupat de adaptarea programei școlare la cerințele pieței muncii și de sprijinul acordat tinerilor absolvenți pentru a-si găsi un loc de muncă în concordanță cu studiile lor. În acest sens, ministrul Muncii a amintit programele “Garanție pentru tineri“, “Primul Job“, măsuri de sprijin pentru angajatorii care încadrează în muncă tineri absolvenți. De la începutul anului, aproximativ 155.000 de tineri au fost încadrați în muncă, fapt care arată că aceste măsuri și programe produc efecte pozitive, a conchis ministrul Rovana Plumb.

Comments

comments