Studenții de peste 26 de ani vor avea gratuitate la călătoriile cu trenul

770 views

Studenții de peste 26 de ani vor circula din nou gratuit cu trenul. Senatul României a adoptat miercuri, 28 martie, amendamentul privind propunerea legislativă L 450/2017 care vizează studenții ce depășesc vârsta de 26 de ani și nu aveau gratuitate la transportul feroviar intern, potrivit unui comunicat ANOSR.

Conform legislaţiei în vigoare, numai studenţii în vârstă de până la 26 de ani beneficiază de gratuitate la transportul feroviar. Legea va fi trimisă Administrației Prezidențiale, pentru promulgare, după care va intra în vigoare. În acest timp, ANOSR anunță că va face toate demersurile pentru a urgenta cât de mult distribuirea legitimațiilor de transport, studenților de peste 26 de ani care sunt eligibili pentru acest drept.

Pentru a beneficia de gratuitate, studenţii trebuie să fie înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate. Gratuitatea este valabilă doar pentru transportul la clasa a II-a a trenurilor şi doar pentru călătoriile în ţară.

Comments

comments