Studenții de la Universitatea din Pitești învață să programeze roboți industriali

Studenții de la Universitatea din Pitești învață să programeze roboți industriali. Începand cu anul 2021, laboratorul de Robotica Industrială din Universitatea din Pitești beneficiază de 30 de licențe educaționale complete ale programului RoboDK (https://robodk.com/).

Programul RoboDK este un mediu accesibil economic și în același timp foarte puternic pentru programarea roboților industriali. Acesta conține în biblioteca sa peste 500 de modele de roboți fabricați de cele mai importante firme de profil din lume. Utilizarea programului permite crearea și testarea programelor pentru roboți industriali înainte de a fi instalați fizic în locul de funcționare. Acest fapt permite reducerea costurilor de instalare, operare și mentenanța a instalațiilor industriale robotizate.

Față de alte programe similare, RoboDK are câteva avantaje certe:

  • Este economic.
  • Timpul de învățare a aspectelor de bază este relativ redus datorită multiplelor materiale de invățare create in mediul online.

Programul RoboDK va fi instalat pe calculatoarele din laboratorul de Robotică Industrială în care își desfășoară activitatea studenți de la programele de licență și masterat din Facultatea de Electronică, Comunicații si Calculatoare.

În contextul pandemiei COVID-19 este de așteptat ca numărul roboților industriali implementați în România și in restul lumii să crească foarte mult. Familiarizarea studenților cu mediul de programare al roboților industriali RoboDK îi va ajuta să se integreze mai rapid în viitoarele lor locuri de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here