Studenţii care vor să-şi deschidă o afacere ar putea să-şi facă gratuit PFA sau întreprindere individuală

Studentii care vor sa-si faca o afacere proprie ar putea sa fie scutiti de plata taxelor pentru infiintarea persoanei fizice autorizate sau a intreprinderii individuale.

Potrivit unui proiect de act normativ, pentru a beneficia de această gratuitate, studenţii vor trebui să îndeplinească anumite condiţii.

stfel, in anumite conditii, toti studentii care isi vor infiinta un PFA sau o II vor fi scutiti de la plata taxelor pentru operatiunile de inregistrare si autorizare la Oficiile Registrului Comertului de pe langa tribunale. Mai mult, acestia vor beneficia de consiliere gratuita, urmand a fi exceptati de la plata tarifelor pentru serviciile de asistenta prestate de Oficiile Registrului Comertului. 

Pentru a obtine calitatea de PFA sau titular al unei întreprinderi individuale si pentru a beneficia de prevederile mentionate anterior, studentul va trebui sa indeplinească urmatoarele conditii: sa urmeze cursurile unei institutii de invatamant superior acreditata in Romania; sa fie cel putin in anul II de studiu si sa fi promovat integral, la data solicitarii, toate cerintele programei de invatamant prevazute de senatul institutiei; sa nu fi implinit varsta de 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here