Strategia ANAF pentru următorii patru ani. Controale mai multe la persoanele fizice. În perioada următoare Fiscul va înăspri controalele, mai ales asupra persoanelor fizice, potrivit strategiei ANAF pentru următorii patru ani, lansată în dezbatere publică.

Printre obiective se află și creșterea ponderii veniturilor colectate în produsul intern brut – a explicat președinta instituției, Mirela Călugăreanu, la postul de televiziune Digi 24.

Mirela Călugăreanu: “Ne-am propus ca în această perioadă să reuşim reducerea /gap-ului/ în zona taxei pe valoarea adăugată, dar și a decalajului fiscală în general cu 10%, lucru care va contribui la creșterea ponderii veniturilor pe care ANAF le colectează din perspectiva administrării fiscale cu 2,5% în produsul intern brut.”

Mirela Călugăreanu a mai anunțat că în trei luni au fost achitate peste 5,5 miliarde de lei din sumele amânate la plată. “Ceea ce aş dori să anunţ opiniei publice este că o parte importantă din obligațiile fiscale amânate în cursul anului 2020 a fost deja achitată. S-au încasat numai în trei luni, deci, în perioada decembrie-februarie peste 5,5 miliarde lei, iar în ceea ce privește eșalonarea simplificată care reprezintă mecanismul preferat de contribuabili, acesta a fost accesat masiv, sumele aflate în prezent în eșalonare simplificată fiind de peste 10,5 miliarde lei”.

Comments

comments