Strada Maior Şonţu va fi lărgită cu încă o bandă de circulaţie

0
384

Primăria Piteşti, prin Administraţia Domeniului Public, demarează în aceste zile două lucrări de maxim interes: lărgirea străzii maior Gheorghe Șonțu și despre reabilitarea Căii Drăgășani pe o lungime de un kilometru.

Proiectul “Lărgire strada maior Gheorghe Şonţu şi C.A.Rosetti până la intersecţia cu B-dul Republicii din municipiul Piteşti”拌re un termen de execuţie de 6 luni și o valoare a contractului de 1.507.064, 020 lei. În prezent, strada are doua benzi de circulaţie pe sensul spre B-dul Republicii şi, pentru evitarea aglomeraţiei la orele de varf, în intersecţia cu strada Târgul din Vale se impune crearea celei de-a treia benzi de circulaţie, mutarea trotuarului, amenajarea unei bretele pentru accesul direct din strada Târgul din Vale spre B-dul I.C.Brătianu.

Proiectul implică și crearea de noi locuri de parcare. Lucrările se desfaşoară pe o lungime de aproximativ 500 metri cuprinzând o suprafaţă totală carosabilă 8.390 mp compusă din: suprafaţă extinderi carosabil – 1875 mp; suprafaţă carosabil existent – 6515 mp.

Va fi reamenajată o suprafață de trotuare de 1270 mp dintre care suprafaţă trotuare cu structura nouă – 120 mp; suprafaţă trotuare la care se menţine imbrăcămintea existentă – 1150 mp.

La încheierea lucrărilor va rezulta o suprafaţa construită desfăşurată după cum urmează: lungimea drumului: aproximativ 500 m cu trei benzi de circulaţie; lăţimea părţii carosabile: 10.50 m; lăţimea platformei: 10.50 m; lăţime trotuar: 1.20m -1.50 m. Străzile laterale se vor reabilita pe o lungime de 10.00 m folosindu-se același sistem rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here