Stimulentul de risc pentru medici a fost aprobat de Guvern. Ministerul Sănătăţii anunţă că personalul medical, medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie care au activat în timpul stării de urgenţă şi care au avut în evidenţă sau sub tratament pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, precum şi personalul din asistenţa medicală comunitară implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 vor primi stimulentele de risc.

Stimulentul de risc se acordă pentru perioadele în care a fost instituită starea de urgenţă, respectiv: un stimulent de risc pentru categoriile de personal care au activat în perioada 16.03.2020 – 14.04.2020 şi un stimulent de risc pentru categoriile de personal care au activat în perioada 15.04.2020 – 14.05.2020.

„Guvernul României a aprobat în şedinţa de guvern de ieri, 17 martie, la propunerea Ministerului Sănătăţii, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Comments

comments