Știați că… vârsta medie a populației UE este de 43,1 ani? Se preconizează că va crește cu 3,8 ani, în următoarele trei decenii, la 46,9 ani, până în 2050.

Vârsta medie a unei populații oferă un rezumat util al profilului general de vârstă. În 2018, vârsta medie a populației UE a fost de 43,1 ani.

În statele membre ale UE, vârsta medie a fost sub 40,0 ani în Luxemburg, Cipru și Irlanda, unde a fost înregistrată cea mai mică vârstă medie (37,3 ani). În schimb, vârsta medie a populației a fost considerabil mai mare în Germania (46,0 ani) și maximă în Italia (46,3 ani).

Se preconizează că vârsta mediană a UE va crește cu 3,8 ani în următoarele trei decenii, până la 46,9 ani până în 2050. Acest model se va repeta în fiecare dintre statele membre ale UE, vârsta medie a populației urmând să crească cu 8,0 ani sau mai mult în Malta, Polonia, Slovacia și Cipru.

La celălalt capăt al gamei, profilurile de vârstă din Danemarca, Belgia, Franța, Germania și Suedia vor evolua probabil într-un ritm mai lent, deoarece se estimează că vârstele lor medii vor crește cu mai puțin de 3,0 ani în perioada luată în considerare.

Comments

comments