Statistică Eurostat. Cât de des mergeţi la doctor?

În 2017, în Uniunea Europeană, aproape 4 din 10 persoane (38%) au mers să îşi vadă medicul de familie (generalist) o dată sau de două ori într-un an, înainte de o operaţie. Un sfert şi-au consultat medicul de 3 până la 5 ori, în timp ce încă aproape un alt sfert (24%) nu au fost deloc la medic. 14 au declarat că au fost la medicul de familie de 6 sau mai multe ori.

La nivelul UE, frecvenţa consultaţiilor la medicul generalist a fost mai mare în cazul femeilor decât al bărbaţilor. De asemenea, este şi cazul vizitelor la dentist sau medicul chirurg.

Danemarca are cea mai mare proporţie de persoane care şi-au vizitat medicul generalist de 6 sau chiar mai multe ori (49%) în utimele 12 luni, în timp ce Franţa a avut cel mai mare procentaj (34%) de persoane care au fost la doctor între 3 şi 5 ori.

Media persoanelor care şi-au consultat doctorul o dată sau de două ori a fost cea mai mare în Slovacia (47%) şi media persoanelor care nu merg deloc la doctor a fost în Grecia (61%).

…€ la dentist?

45% din populaţia din Ue nu consultase un denstist în ultimele 12 luni precedente, în timp ce 42% au fost la dentist o dată sau de două ori. 10% au declarat că au fost la dentist între 3 şi 5 ori şi 3% – de 6 sau mai multe ori.

Slovenia are cea mai mare rată a persoanelor care au fost la dentist de 6 sau mai multe ori în ultimele 12 luni (6%), În timp ce Germania a avut cel mai mare procentaj de persoane care au fost între 3 şi 5 ori (17%). Cea mai mare rată a persoanelor care nu erg deloc la dentist a fost în România (82%).

…€ la un chirurg generalist?

În timp de 45% din populaţia UE nu consultase un chirurg generalist în ultimele 12 luni dinaintea sondajului, 34% au fost o dată sau de două ori. 14% au declarat că au vizitat un chirurg generalist între 3 şi 5 ori iar 7% au fost de 6 sau mai multe ori.

Germania are cea mai mare proporţie de persoane care au consultat un chirurg între 3 şi 5 ori (23%). Cota cea mai mare de persoane care au vizitat un chirurg generalist doar odată sau de două ori a fost în Italia (48%), în timp ce rata cea mai mare a celor care nu au fost deloc la doctor s-a înregistrat în Romania (88%).

Comments

comments