Evoluția principalelor fenomene demografice în anul 2016 confirmă tendința de amplificare a sporului natural negativ, prin scăderea constantă a numărului de născuți, concomitent cu un nivel relativ constant al numărului deceselor, relevă datele Direcţiei Judeţene de Statistică Argeş.

În același timp se constată că, pe lângă sporul natural negativ, la scăderea populației cu domiciliul în județul Argeș contribuie, în proporție de aproximativ 20% și alți factori, cu preponderență soldul negativ al migrației  interne și externe.

Din analiza datelor la nivel de Unităţi Administrativ Teritoriale se observă că la nivelul județului sunt localități (în special cele situate în extremitățile de sud și de nord ale județului) unde ritmul de scădere este mai mare de -2%. Este cazul localităților Râca (-3,23%), Miroși (-2,44%), Mozăceni (-2,44%), Dîmbovicioara (-2,25%), Popești (-2,17%) sau Bîrla (-2,13%).

De asemenea, în majoritatea localităților limitrofe municipiului Pitești continuă evoluția pozitivă a numărului de locuitori – Bradu (+3,06%), Moșoaia (+2,88%), Albota (+1,64%), Ștefănești (+1,55%), sau Bascov (+1,31%).

Comments

comments