Hotărârea de Guvern ce vizează prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 16 august, va fi discutată în ședința de Guvern de vineri. Vor fi abordate și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

”Începând cu data de 16 august 2020 se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, conform proiectului de HG.

România a intrat pentru prima dată în stare de alertă pe 15 mai. Aceasta este a treia oară când se prelungește această măsură de prevenire a răspândirii infectării cu noul coronavirus.

Comments

comments