Stare de alertă! Poliția Argeș: Scopul nu este sancționarea cetățenilor! Polițiștii vor acționa pentru informarea oamenilor cu privire la noile reguli. RECOMANDĂRI PREVENTIVE ÎN CONTEXTUL STĂRII DE ALERTĂ. Polițiștii recomandă adoptarea permanentă a unei conduite preventive și respectarea regulilor de circulație, precum și a prevederilor legale specifice stării de alertă.

”Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, precum și de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii vor acționa, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli şi de aplicare a prevederilor legale în vigoare.

Recomandarea polițiștilor este respectarea prevederilor specifice stării de alertă, care sunt emise ca urmare a recomandărilor medicale, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

În situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea vor fi sancționate conform legislației penale și contravenționale în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, transmite Biroul de Presă al Poliției Argeș.

Comments

comments