Sporturi pe care le poți practica în această vară pentru a te menține activ

Vara este unul dintre cele mai îndrăgite anotimpuri, în special pentru că ne oferă ocazia să ieșim din case și să ne bucurăm de o mulțime de activități de unii singuri, cu familia sau cu prietenii. Și sporturile de iarnă au farmecul lor, însă vara, ca și anotimp, este mult mai permisivă din acest punct de vedere. Există o multitudine de sporturi pe care le puteți practica și puteți chiar să vă înscrieți la diverse competiții pentru amatori și pasionați. Nu trebuie să fii un atlet olimpic pentru a fi activ și a practica un sport anume. Iată mai jos câteva exemple de activități pe care le poți practica vara aceasta pentru a te menține activ și sănătos.

Înotul

Vom începe cu înotul pentru că este sportul perfect pentru vară. Dacă nu îți place să transpiri, dar vrei să ai parte de activitate fizică intensă, înotul este cel mai potrivit sport. Fie că înoți competitiv, pentru exerciții sau pentru distracție, vara este anotimpul perfect pentru această activitate. Tot ce trebuie să faci este să te duci la cea mai apropiată piscină sau plajă și să te bucuri de apă. Dacă nu știi să înoți, nu este o problemă. Ba poate fi chiar un motiv în plus să te apuci de înot.

Tenis

Tenisul poate fi jucat în orice sezon pentru că există terenuri acoperite. Cu toate acestea, este mult mai plăcut să joci în aer liber, în special spre după-amiază, când soarele nu este atât de intens, sau dimineața când este încă răcoare. Tenisul este un sport complex și solicitant care te poate ajuta să arzi multe calorii. Poți chiar să participi la diverse competiții dacă simți că ești pregătit. Tot ce ai nevoie este o pereche de pantaloni scurți Nike, la fel ca Simona Halep sau Rafael Nadal, o pereche de pantofi sport buni și o rachetă și poți începe.

Ciclism

O altă activitate intensă și perfectă pentru perioada verii este ciclismul. Tot ce trebuie să faci este să găsești rute, să îți iei bicicleta și să te bucuri de peisaj. Poți chiar să iei bicicleta și să călătorești într-o altă zonă pe care să o explorezi ulterior în timp ce pedalezi. De asemenea, poți să foloseși bicicleta pentru a te deplasa prin oraș pe distanțe mici. Este un mod foarte plăcut de a te bucura de mediul înconjurător și, în același timp, de a rămâne activ.

Pantaloni scurți Nike emag, oferte

Fotbal

Fotbalul este un alt sport intens perfect pentru a fi practicat afară, cu prietenii sau cu familia. Dacă nu ai jucat niciodată fotbal până acum, nu este prea târziu să te pui pe treabă. Ai nevoie doar de o minge și poate ceva echipament de protecție și te poți bucura de acest sport antrenant care are milioane de fani în întreaga lume.

Cățărări

Cățăratul este oarecum un sport extrem și nu este pentru cei slabi de înger. Dacă totuși ești în căutarea unei experiențe memorabile și ai nevoie de puțină adrenalină, cățăratul, fie el pe stânci sau în interior, pe pereți preamenajați, poate fi un sport perfect. Îți antrenează toți mușchii, dar și agilitatea și echilibrul. Dacă nu te simți pregătit să te aventurezi, poți începe cu niște cursuri specializate pentru a te iniția în acest sport.

Volley

Volley-ul este un sport pe care îl poți juca oriunde, dar vara, cel mai fain este să îl joci la plajă, mai ales dacă locuiești aproape de mare. Este un sport antrenant, de echipă și poate fi foarte solicitant. Este un sport foarte plăcut, întrucât necesită doar o minge și îl poți juca împreună cu familia sau prietenii.

Caiac-canoe

Caiac-canoe este un sport potrivit tot pentru cei ce își doresc un plus de adrenalină și aventură. Deși aceste persoane ar putea opta pentru râuri repezi, persoanele ce își doresc să practice caiac-canoe dar sunt abia la început, îl pot practica pe un lac, pentru a avea parte de o experiență ceva mai calmă.

Alergat

Acest sport trebuie menționat deși nu pare a fi mare lucru. Este, poate, cea mai practicată activitate fizică și un exercițiu cardio perfect. Tot ce trebuie să faci este să ieși afară și să începi să te miști. Poți alerga într-o pădure, pe marginea unui lac sau, dacă exteriorul nu te bucură atât de tare, poți alerga pe bandă, în interior. Tot ce ai nevoie este o pereche de pantofi sport potriviți tipului de teren pe care alergi și poate o pereche de pantaloni scurți Nike și ești gata. Dacă te antrenezi suficient de mult, poți chiar să participi la crosuri și maratoane și, cine știe, poate chiar să câștigi. Indiferent, alergatul este foarte sănătos și benefic inimii noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here