Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești, pregătit pentru a primi răniți din Ucraina

Cele 11 spitale militare din România sunt pregătite pentru a primi răniți din Ucraina, anunță Ministerul Apărării Național(MApN). „Din dispoziția prim-ministrului României, Ministerul Apărării Naționale a pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale pentru asigurarea asistenței și tratamentului medical pentru militarii răniți din Ucraina”, a transmis duminică, MApN.

Și Ministrul Apărării, Vasile Dâncu, a anunțat acest fapt, pe pagina personală de Facebook, și a făcut publică lista spitalelor militare pregătite să primească răniţii din Ucraina, fiind vorba despre 11 unităţi din reţeaua MApN care funcţionează în Bucureşti, Cluj Napoca, Braşov, Constanţa, Timişoara, Iaşi, Craiova, Sibiu, Focşani, Galaţi şi Piteşti.

“Începând de astăzi (n.r.-duminică), toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale sunt pregătite pentru a asigura asistența și tratamentul medical pentru militarii răniți din Ucraina”, a scris ministrul Dâncu.

Ministerul Apărării mai transmite că Centrul de transfuzie de la spitalul militar din București este deschis zilnic, între 8.00 și 14.00, pentru toți cei care doresc să doneze sânge pentru ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here