Spitalul Județean Argeș a achiziţionat un angiograf de ultimă generaţie, cel mai performant din ţară

2,330 views
achizitie.angiografAstăzi, 13 august, a avut loc semnarea contractului de achiziționare a angiografului ce va intra în dotarea Spitalului Județean de Urgență Argeș, investiție pentru care Guvernul a alocat suma de 3.240 mii lei, cofinațarea Consiliului Județean Argeș fiind de 10% din această sumă.
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a finalizat procedura de evaluare a celor trei oferte depuse de participanţi, nu s-au depus contestaţii. Câştigătoarea licitaţiei este firma Gada Group România, care comercializează angiograf Philips, iar ceilalţi ofertanţi având Siemens şi Toshiba. Firma câştigătoare a avut cel mai mic preţ la angiograf, la aceleaşi condiţii tehnice ca ceilalţi doi participanţi.
 
Valoarea angiografului Philips este de 2.976 mii lei, aparatul fiind de ultimă generație, de înaltă performanță, din clasa de top, producție 2014, cu un grad redus de iradiere. Angiograful va fi instalat la parterul Spitalului Județean, în cadrul secției de Radiologie, activitatea de angiografie urmând a fi asgurată de doi medici cardiologi, specializați să lucreze cu angiograful, dr. Cătălin Ușurelu și dr. Elvis Boțu, de la Institutul Fundeni din București.
 
Acest aparat permite un diagnostic rapid şi complet, urmat de tratamentul adecvat, pacientul având şanse mari de recuperare. În cazul accidentelor vasculare cerebrale, timpul până la acordarea tratamentului este vital şi uneori nu trebuie să depăşească trei ore, pentru ca pacientul să supravieţuiască.
 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI