
Inaugurarea noii UPU a fost făcută chiar de Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, şi subsecretarul de stat, Raed Arafat, omul cel mai competent în ceea ce priveşte organizarea sistemului de Urgenţă. Spaţiul este acum mult mai eficient compartimentat, beneficiind de o cameră de triaj a pacienţilor, un spaţiu pentru urgenţe minore şi altul pentru urgenţele majore şi resuscitări.
De asemenea, acum există o zonă de aşteptare special delimitată pentru rudele şi aparţinătorii pacienţilor, care, până acum stăteau buluc la intrarea în secţie, dar şi un alt birou pentru internări obişnuite, în cazul pacienţilor care ajung la UPU dar nu reprezintă cu adevărat o urgenţă, aceştia fiind îndrumaţi către medicii de pe secţii.
Reprezentanţii Spitalului Judeţean, extrem de mulţumiţi de realizare, îşi fac însă acum probleme pentru faptul că nu au personal suficient, competent şi calificat pentru a o deservi la nivelul la care ar trebui. „Spaţiul arată extraordinar, este construit după toate standardele în materie şi putem spune că e mai bine realizat şi mai funcţional decât cel de la Spitalul Floreasca, un adevărat etalon în ceea ce priveşte Urgenţa. Însă, din păcate, nu avem medici şi asistente suficiente pentru întreg circuitul. Aici vom avea, în continuare, o problemă. Oamenii sunt cei care sunt…”, ne-a declarat Sorin Vasilescu, managerul Spitalului Judeţean.
Înalţii oficiali din Ministerul Sănătăţii au promis, la inaugurare, că vor avea în vedere şi această problemă şi, după ce au decis deblocarea posturilor din Sănătate, urmează o analiză a necesităţilor fiecărei unităţi sanitare. De abia apoi se va hotărî unde vor fi suplimentate posturile. Însă, în ceea ce priveşte medicii de Urgenţă, numărul acestora este insuficient la nivelul întregii ţări, aşa că şansele ca Judeţeanul să poată angaja alţi medici cu specializare sunt destul de reduse. Potrivit conducerii Spitalului Judeţean, numai la UPU ar fi nevoie de cel puţin 10 cadre medicale, atât medici, cât şi asistente.