Spitalul din Mioveni reprezintă una dintre cele mai mari realizări ale administrației locale din Mioveni, din ultimele decenii. Viitorul spital, ce costă 68 de milioane de euro, va fi finalizat la sfârșitul anului viitor.

Viitorul spital din Mioveni va avea o suprafaţă desfăşurată de 17.290 mp, 13.000 de tone de beton turnat şi 1.400 de tone de armătură. Clădirea are adăpost antiatomic pentru 100 de persoane şi poate funcţiona 48 de ore cu generatoare în caz de avarie. De asemenea, spitalul va avea 177 de paturi de ultimă generație, fiecare dintre ele având câte 80 de funcții.

Aparatura medicală este performantă: echipamente de chirurgie minim invazivă, computer tomograf, echipament de rezonanță magnetică nucleară (RMN), angiograf și echipament radiologie (RX).

Structura spitalului: la etajul VI se va afla zona administrativă și tehnică, farmacie, garderobă pentru pacienți, la etajul V – neurologie, la IV – medicină internă și cardiologie, șa III – pediatrie, la II – ginecologie, neonatologie, săli de naștere, la I – ATI și patru săli de operație, iar la subsol, anatomie patologică și spații tehnice.

Comments

comments