Spitalul din Mioveni primește ajutor din China: echipamente de protecție și alte materiale medicale necesare medicilor. În adevăratul sens al expresiei “prietenul la nevoie se cunoaște”, în această perioadă dificilă, când nevoia de echipamente medicale şi de protecţie este strigentă, Spitalul TCM din Jinhua – China, municipiu înfrăţit cu orașul nostru, ne întinde o mână de ajutor. Nu peste mult timp, un consistent ajutor constând în echipamente de protecție și alte materiale medicale necesare medicilor pentru a salva viețile celor amenințați de COVID-19 vor ajunge la Mioveni, grație relațiilor pe care le-am dezvoltat și clădit în ultimii ani cu partenerii noștri chinezi.

Mesajul de solidaritate și suport al Guvernului chinez ne-a fost transmis personal de Excelența Sa, Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, care ne-a dat asigurări ferme că vom primi ajutorul de care avem nevoie, iar pe viitor, relația noastră va căpăta noi valențe.

De asemenea, doamna ambasador a exprimat disponibilitatea Guvernului chinez de a contribui la efortul statului român în combaterea îmbolnăvirilor și tratarea persoanelor infectate, oferind suport pentru achiziția de echipamente medicale și materiale de protecție de la furnizori chinezi”, transmite primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Comments

comments