Spitalul de Pediatrie Pitești a fost dotat cu un RMN. Din decembrie, copiii vor beneficia de investigații. După ce, anul trecut, Spitalul de Pediatrie Pitești a fost dotat cu Computer Tomograf, unitatea sanitară va avea și echipament RMN. Aparatul de Rezonanţă Magnetică (RMN), modelul SIGNA Explorer 1.5 T, a fost livrat Spitalului de Pediatrie Pitești vineri, 27 septembrie. Valoarea echipamentului este de 658.693 euro, achiziția fiind realizată prin Ministerul Sănătății, Unitatea de Management a Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar – Împrumut nr. 83620-RO, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), acord ratificat prin Legea nr. 179/2014.

Aparatul RMN de înaltă performanță este amplasat în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală a Spitalului de Pediatrie Pitești, într-un spațiu special amenajat din fondurile proprii ale spitalului. În perioada următoare vor fi efectuate etapele de instalare și instruire a personalului, astfel încât, din luna decembrie aparatul să fie pus în funcțiune, iar pacienții argeșeni să poată beneficia de investigații RMN.

Această achiziție, alături de celelalte investiții în echipamente medicale, aparatură, dar și modernizarea secțiilor spitalului, va fi utilizată pentru diagnosticarea și asigurarea celor mai bune condiții de tratament pentru copiii din Argeș, dar și din întreaga regiune.

Comments

comments