Specialiştii STS Argeş au urcat la aproape 2000 de metri pentru a repara un echipament vital pentru comunicaţii

509 views

După un traseu montan de urcare de șase ore pe Masivul Făgăraș, specialiștii din cadrul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Argeș au reușit, ieri, remedierea unei defecțiuni apărute la Sistemul TETRA. Pentru siguranța misiunii, ei au fost însoțiți de către doi salvatori montani din cadrul Salvamont Argeș.

O echipă formată din doi ingineri ai STS a pornit într-o misiune ce a presupus urcarea pe un traseu montan, în condiții de iarnă, cu acces dificil, până la o altitudine de 1950 m, pentru a înlocui un echipament nefuncțional aflat pe Muntele lui Florea.

Până la căderea întunericului, inginerii STS au reușit restabilirea comunicațiilor TETRA pe Transfăgărășan, astfel încât beneficiarii acestui sistem de comunicații din zona afectată, respectiv Poliția, Pompierii, Jandameria, Serviciul de Ambulanță, Salvamont să-și poată desfășura acțiunile specifice în condiții optime.

„€Felicitări colegilor noștri argeșeni și mulțumiri Salvamont Argeș pentru sprijinul acordat pentru buna desfășurare și condiții de siguranță a misiunii!” a transmis STS.

Comments

comments