Spălătorie auto din Bradu, prinsă cu branșament de apă ilegal

Spălătorie auto din Bradu, prinsă cu branșament de apă ilegal. Societatea Apă Canal 2000 S.A. a intensificat campania de identificare şi sancţionare a consumatorilor care fraudează consumul de apă.

Astfel, după ce în primele două luni ale anului 2021 au fost identificaţi trei agenţi economici – două spălătorii auto şi un restaurant, care deţineau instalaţii clandestine de ocolire a contorului de apă, în urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 23.03.2021 la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto‟ de pe raza comunei Bradu – zona Târgului Săptămânal, o echipă din cadrul Serviciului Control al S.C. Apă Canal 2000 S.A. a constatat că agentul economic avea dublu branşament, care îi permitea fraudarea consumului de apă.

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș – Poliţia Comunei Bradu, la solicitarea S.C. Apă Canal 2000 S.A. pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Operatorul S.C. Apă Canal 2000 S.A. a calculat prejudiciul conform prevederilor legale în vigoare, iar agentul economic depistat cu branşament ilegal este obligat să achite şi contravaloarea lucrărilor de desfiinţare a branşamentului ilegal.

„Atragem atenţia, pe această cale, asupra faptului că toţi utilizatorii care recurg la astfel de modalităţi de fraudare a consumului de apă trebuie să fie conştienţi de riscurile la care se expun, acestea fiind de natură materială, administrativă, contravenţională şi penală” este mesajul conducerii societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here