Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: România va cere despăgubiri pentru neaderarea la Schengen! 

România va cere despăgubiri Comisiei Europene pentru neaderarea la Schengen, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Oficialul aşteaptă ca astăzi la prânz să primească o estimare a costurilor pe care au fost nevoiţi transportatorii români să le suporte în urma opoziţiei Austriei. În total, impactul asupra bugetului României este estimat la aproximativ 2% din produsul intern brut.
Raportul cu costurile pe care aceştia trebuie să le suporte va ajunge pe masa Comisiei Europene, a anunţat Sorin Grindeanu.
Am cerut colegilor mei, ca până luni, la prânz, să îmi prezinte o situaţie şi voi cere şi aceste sume sau statul român cred că ar fi bine să le ceară, legate de costurile pe care le-au avut transportatorii pentru că nu am intrat în Schengen„, a spus ministrul.
Nu este prima discuţie dintre autorităţilor române şi cele de la Bruxelles pe tema despăgubirilor pe care România ar trebui să le primească după ce Austria ne-a blocat intrarea în Schengen, a dezvăluit ministrul.
Guvernul a cerut deja Comisiei Europene aproape două miliarde de euro, pentru sumele cheltuite ca să faciliteze transportul cerealelor ucrainene prin România, a mai  declarat Sorin Grindeanu.
Am cerut bani zilele acestea de la Comisia Europeană, ca urmare a discuţiilor pe care le-am avut şi cu premierul. Am avut și eu o discuție zilele trecute cu comisarul Adina Vălean. Noi am băgat foarte mulți bani, de exemplu, în întreținerea drumurilor naționale din zona respectivă, că dacă mergeți acum pe DN 2 spre Suceava, Siret, pe lângă Bacău, Focșani, o să vedeți că e TIR lângă TIR de Ucraina, ceea ce a dus totuși la o degradare a acestei rețele și am cerut bani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.