Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educației nu poate asigura testarea COVID-19 a elevilor în școli pentru ca nu sunt medici suficienți. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că proiectul de testare COVID-19 a elevilor în școli nu poate fi derulat de instituția pe care o conduce, pentru că nu există suficienți medici școlari pentru a putea susține o campanie de acest fel.

Cîmpeanu a precizat că sunt doar 113 medici de medicină școlară pentru un total de 17.000 de școli, într-o conferință de presă susținută luni la sediul Partidului Național Liberal.
”Elevii vulnerabli vor învăţa tot online. Testarea elevilor este un proiect ce ține de Ministerul Sănătății, este un proiect al Ministerului Sănătății, pe care noi, cei din Ministerul Educației, îl susținem cu toată forța.

Dar forța noastră este scăzută, deoarece sunt doar 113 medici de medicină școlară și 268 de asistenți medicali, care, în momentul în care vorbim, își desfășoară activitatea la DSP – pentru toate cele 17.000 de școli cu personalitate juridică și structuri arondate.”, a spus ministrul Cîmpeanu la sediul PNL.

El a lăsat să se înțeleagă faptul că proiectul de testare Covid-19 a elevilor în școli ar trebui pus în aplicare de Ministerul Sănătății.

”Nu avem competențe pentru testare și vaccinare în Ministerul Educației” – a repetat acesta.

Comments

comments