Sondaj World Vision România:  80% dintre elevi şi profesori consideră că şcolile trebuie redeschise. Majoritatea elevilor și cadrelor didactice își doresc să se întoarcă în clase, arată un sondaj de opinie prezentat ieri de organizația World Vision România.

Copiii își doresc întoarcerea la școală, considerând, în proporție de 88%, că au tot ce este nevoie pentru acest lucru. Şi 84% dintre cadrele didactice consideră că școala este pregătită să se redeschidă cu respectarea normelor sanitare.

Peste jumătate din copii au nevoie ca atunci când revin în bănci recuperarea materiei să se facă într-un ritm care să nu îi suprasolicite, iar o treime afirmă că au nevoie de susținere din partea cadrelor didactice pentru recuperarea lacunelor înregistrate în timpul școlii online și de adaptare a conținutului educațional la timpul rămas până la finalul anului școlar.

Cele mai mari temeri ale profesorilor legate de reîntoarcerea la școală se referă la lacunele elevilor, implicarea scăzută a părinților pentru a susține eforturile școlii în scopul recuperării materii, volumul mare de materie ce trebuie recuperată şi suprasolicitarea copiilor. Sondajul a fost realizat în perioada decembrie 2020-ianuarie 2021 pe aproape 1.500 de elevi de gimnaziu și liceu și 500 de profesori.

Comments

comments