SONDAJ: Gabriela Firea ar câștiga Primăria Generală dacă ar candida independent

Rezultatele unui sondaj dat publicității astăzi răstoarnă toate calculele pentru alegerile ce vor avea loc anul viitor la Primăria Capitalei. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, Gabriela Firea ar câștiga un nou mandat de primar general al Capitalei, arată un sondaj INSOMAR.

Potrivit sondajului, Gabriela Firea se află în topul încrederii și dacă ar candida ca independent pentru funcția de primar general, ar obține 34% dintre voturile bucureștenii chestionați. Actualul primar Nicușor Dan ar primi 23% din voturi. Potrivit aceluiași sondaj, Cristian Popescu Piedone (PUSL) ar obține 10% din voturi, la egalitate cu Rareș Bogdan (PNL).

Conform aceluiași sondaj realizat de INSOMAR, PSD ar câștiga alegerile parlamentare cu 29%, în timp ce AUR se situează pe locul doi, obținând 22% din voturi. PNL este cotat cu 21% din procente.

Sondajul INSOMAR a fost efectuat în perioada 24-30 iulie 2023, pe un eșantion de 1030 de respondenți din rândul populației adulte, rezidente în România, având vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea asociată sondajului este de plus sau minus 3,1%, cu un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate prin intermediul unui chestionar online, respectând riguros raportul de reprezentativitate al eșantioanelor și criteriile de relevanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.