81% dintre români încep toamna pregătind murături şi conserve pentru iarnă, iar peste jumătate dintre gospodării investesc între 100 şi 300 lei în această activitate.

Atunci când vine vorba de conservele preferate, locuitorii din zona Munteniei aleg castraveţii muraţi (90.56%), zacusca (79%) şi gogoşarii în oţet (74%) cât şi murăturile (71.4%) şi conservele pe bază de vinete (69%), în timp ce ciupercile conservate şi pepenele murat sunt preparatele cel mai puţin întâlnite în cămările româneşti.

Informaţiile au fost obţinute în urma unui sondaj pe tema conservelor pregătite toamna în România, realizat de Unisol pe platforma online Ivox, în perioada 29 august – 14 septembrie 2014, pe un eşantion de 5.596 de respondenți.

Pregătirea conservelor de iarnă – o tradiţie culinară autentic românească

Prevăzători, locuitorii din Muntenia încep procesul de pus conserve din timp, lunile august şi septembrie fiind preferate pentru pregătiri de peste 80% dintre respondenţi.

Pregătirea conservelor de iarnă este un obicei care se transmite din generaţie în generaţie, peste 40% dintre munteni folosind reţete moştenite de la părinţi şi bunici, în timp ce aproape 73% dintre aceştia declară că părinţii lor obişnuiesc de asemenea să pregătească conserve pentru iarnă. Procesul de preparare a conservelor este pentru aproape jumătate dintre aceştia o muncă de echipă, iar cei mai mulţi apelează la ajutorul părinţilor (63%) sau al partenerului de viaţă (25%).

De peste 5 ani, Unisol, uleiul rafinat obţinut din prima presare a seminţelor de floarea-soarelui, spriijină eforturile românilor de pregătire a conservelor pentru iarnă, susţinând astfel o tradiţie românească autentică. Anul acesta, campania naţională Unisol care susţine pregătirea conservelor are o abordare inedită: premierea echipelor implicate în procesul pregătirii conservelor.

În acest sens, participanţii la concursul national derulat in perioada 01 septembrie – 15 noiembrie 2014 pot câştiga din partea Unisol 10.000 ron pentru achiziţia unei noi bucătării sau sute de alte premii.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI