Sondaj. 51% dintre români declară că au citit cărţi în ultimele 6 luni

Conform sondajului realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în octombrie-noiembrie 2023, doar jumătate dintre români (51,4%) declară că au citit cărţi în ultimele 6 luni.

Remus Ștefureac – director INSCOP Research: ”Cititul cărților pare a fi cea mai formă de consum cultural, fiind probabil si cea mai accesibilă din punctul de vedere a costurilor și posibilităților efective de achiziție, interacțiune. Vizitarea de monumente istorice, a muzeelor, galeriilor de artă, expozițiilor sau mersul la operă, teatru sau concerte presupune accesul la acest tip de infrastructură care este încă foarte inegal în România.”

51.4% dintre români declară că în ultimele 6 luni au citit cărți (romane, poezie, etc.),  43% că au vizitat monumente istorice, culturale etc., 32.6% că au vizitat un muzeu, o galerie de arta sau o expoziție, iar 21.4% că au mers la teatru, operă sau concerte de muzică clasică. 0.1% nu știu sau nu răspund la acest set de întrebări.

Analiza socio-demografică: Consumul cultural (în cazul tuturor activităților enumerate) tinde să fie mai ridicat în rândul următoarelor categorii de populație: persoanele cu vârsta sub 45 de ani, cele cu educație superioară, cei cu un venit mai ridicat și angajații la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.