Sindicatele poliţiştilor continuă acţiunile de protest la adresa Guvernului. Azi au pichetat Prefectura Argeș. Federaţia sindicatelor poliţiştilor anunţă că angajaţii din sistem vor continua protestele, săptămâna aceasta,  în Capitală şi în mai multe oraşe mari. Poliţiştii cer drepturi salariale, actualizarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI şi încadrarea unitară a personalului contractual din cadrul MAI, în grupe de muncă.

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC) continuă protestele faţă de unele măsuri adoptate de Guvern. Duminică, 21 februarie, o caravană a protestatarilor a pichetat Prefectura Timişoara şi apoi la Turnu Severin,.

Luni, 22 februarie, membrii FSNPPC  au protestat la Craiova ( la ora 09,00), Slatina (începând cu ora 12,00) şi Piteşti (de la ora 15,00), în fața Prefecturii Argeș.

Marţi, 23 februarie (între orele 10,00-16,00), poliţiştii şi personalul contractual vor picheta în mai multe zone din Bucureşti, printre care Piața Victoriei, în fața Guvernului, Secţia 1 Poliţie, Piaţa Constituţiei – în faţa Parlamentului, Ministerul de Interne, Piaţa Universităţii,  Ministerul Finanţelor,  Piaţa Romană-ASE, Piaţa Unirii.

„Menţinem revendicările anunţate, inclusiv acordarea vocherelor de vacanţă/decontul serviciilor turistice aferente anului curent (anulate, ieri, de Guvern, prin OUG)”, anunţă FSNPPC într-un comunicat dat publicităţii vineri.

Sindicatele poliţiştilor cer de asemenea drepturi salariale, actualizarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, „dat fiind faptul că actuala valoare nu a fost actualizată cu indicii preţurilor de consum ai produselor alimentare, aşa cum aceştia sunt stabiliţi de Institutul Naţional de Statistică”; încadrarea unitară a personalului contractual din cadrul MAI, în grupe de muncă, „deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere”; acordarea unui supliment salarial pentru risc medical şi angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, aflaţi, încă din data de 16 martie 2020, în prima linie a combaterii şi prevenirii efectelor pandemiei medicale.  O altă solicitare a protestatarilor constă în „eliminarea discriminării poliţiştilor judiciarişti – specialiştilor din structurile de investigaţii criminale, de combatere a criminalităţii organizate, de acţiuni şi intervenţii speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliştilor etc., cu privire la sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, acordat în prezent conform  Legii 153/2017”.

Comments

comments