VINE, VINE MOŞ CRĂCIUN! Bugetarii nu primesc nici anul acesta nimic de la stat de Sărbători, în schimb sindicatele din Învăţământ, Sănătate sau CFR vor acorda prime sau tichete-cadou de Crăciun. Sărbătorile se apropie cu paşi repezi şi mai toţi cei care au lucrat din greu un an întreg se gândesc la două lucruri: vacanţa de Crăciun, şi prima pe care ar putea să o primească, astfel încât să le poată pune ceva sub brad copiilor şi, eventual, să îşi mai cârpească, pe ici, pe acolo, bugetul găurit. Pentru unii însă, şi acest an va fi unul de „austeritate”, astfel că nici nu poate fi vorba de vreo primă. Din această categorie fac parte, evident, bugetarii, în special cei din administraţia publică.
Spre exemplu, nici angajaţii Primăriei Piteşti, nici cei ai Consiliului Judeţean sau ai Prefecturii nu vor primi niciun fel de primă de Crăciun, deci vor trebui să se descurce cu salariile, pe care speră să le ia reîntregite începând cu decembrie. Din câte se pare, nici funcţionarii de la Finanţe Publice nu au şanse să primească ceva, deşi nu e încă nimic stabilit.

În Sănătate, Învăţământ şi la CFR – sindicatele vor oferi bani de Crăciun pentru salariaţi

Ca de obicei, cadrele didactice din Argeş vor primi de la Guvern o primă de… zero lei, însă conducerea sindicatelor a decis să le facă, totuşi, un cadou de Crăciun, chiar ceva mai mare decât anul trecut, dar suma este confidenţială, încă!
Nici salariaţii din Sistemul de Sănătate din Argeş nu vor vedea nimic de la stat, fiindcă prevederile bugetare prin care se interzice acordarea de prime, bonusuri sau cadouri sunt încă în vigoare. În schimb Sindicatul „Sanitas”, condus de Doina Fănică, le va acorda membrilor săi şi în acest an tichete- cadou. Valoarea va fi decisă în şedinţa de consiliu director de săptămâna aceasta.
La CFR, aceeaşi situaţie: zero de la administraţie, dar tichete-cadou între 50 şi 80 de lei din partea sindicatului, adică din propriile cotizaţii, un fel de ajutor reciproc şi un CAR ţigănesc: iei înapoi ce ai dat înainte. Cu alte cuvinte, tot banii tăi…  

OMV-ul le dă două milioane de lei vechi doar salariaţilor care au copii minori

Evident, cei mai câştigaţi vor fi muncitorii din mediul privat. Angajaţii de la Dacia vor primi anul acesta o primă din partea administraţiei de 760 de lei  – 700 de lei bani în mână plus un tichet-cadou de 60 de lei. Angajaţii OMV Petrom de la Rafinărie nu vor fi recompensaţi de patronii lor cu un bonus general, dar cei care au în întreţinere copii până în 18 ani vor primi pentru fiecare dintre ei câte 200 de lei. În compensare, conducerea sindicatului „Rafinorul” a pregătit pentru toţi cei 300 de membri, atât angajaţii Rafinăriei cât şi cei din firmele contractoare ce mai activează încă pe platformă, un cadou „consistent”: tichete-cadou în valoare de 400 de lei fiecare.
Cei mai puţin câştigaţi sunt salariaţii de la „Lisa”, care vor primi o sumă destul de mică, doar 150 de lei de persoană. Însă, atâta timp cât nu îi dau, ci îi iau, muncitorii de la „Lisa” sunt mulţumiţi şi cu atât!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI