Sindicaliștii din Ministerul Muncii au ieșit în stradă! Ghișeele de la Pensii, ITM, AJPIS și AJOFM, închise pentru două ore!

Ghișeele Caselor de Pensii, ITM-urilor. AJPIS-urilor și AJOFM-urilor închise pentru două ore! Angajații au făcut grevă de avertisment.

Chiar în acest moment, angajații mai multor instituții din subordinea Ministerului Muncii intră în grevă de avertisment. Pentru două ore, ghișeele Caselor de Pensii, AJOFM-urilor și ITM-urilor vor fi închise.

Timp de 2 ore, între 8:00 și 10:00, angajații mai multor instituții din subordinea Ministerului Muncii au organizat o grevă de avertisment, iar ghișeele au fost închise în tot acest timp.

La AJPIS Argeș, au participat toți salariații prezenți la serviciu, membrii de sindicat sau nu. În sindicat sunt înscriși 17 funcționari din 34 (fără director). „AJPIS este instituția care stabilește drepturi și/sau plăteste beneficiile de asistență socială și care evaluează/monitorizează serviciile sociale. „Plătim drepturi pentru peste 200 000 de beneficiari. În acest an au fost controlate, de mai multe ori chiar, 130 de servicii sociale licențiate, peste 40 nelicențiate și aplicate sancțiuni contravenționale” au declarat protestatarii. Aceștia au ieșit împreună cu cei de la Casa de Pensii, fiind în aceeași clădire.

De asemenea, personalul avertizează că este deficit acut de forță de muncă și solicită alocarea personalului necesar pentru a face față volumului de muncă.

Totodată, pe lista cerințelor sunt și plata echitabilă a orelor de muncă suplimentare, aplicații informatice optime, funcționale și moderne.

În cazul în care revendicările nu le vor fi satisfăcute, angajații din instituțiile Ministerului Muncii vor declanșa greva generală în 27 noiembrie, avertizează sindicaliștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.