Sinagoga din Pitești celebrează 100 de ani de existență printr-un concert vocal-simfonic festiv, la trecerea în noul An evreiesc

0
202

Sinagoga din Pitești celebrează 100 de ani de existență printr-un concert vocal-simfonic festiv, la trecerea în noul An evreiesc. Sinagoga se deschide pentru a marca Anul Nou Evreiesc, după calendarul evreiesc, pe data de 7 septembrie fiind intrarea în anul 5782. Cu acest prilej, corala D.G. Kiriac va susține joi, 9 septembrie, de la ora 19,00, un concert vocal -simfonic în vor susține recitaluri și soliști de la Filarmonica Pitești.

Potrivit președintelui comunității evreiești din Pitești, Aurel Davidovici, aceasta s-a redus, în timp, la doar 4-5 familii, cele mai multe mixte, cu persoane vârstnice. Dânsul însuși are 82 de ani! Ceilalți membrii, copii, nepoți și-au creat o nouă viață prin străinătate, în țări precum SUA, Germania sau chiar Israel.
La evenimentul de celebrare a celor 100 de ani de existență este au fost invitați și reprezentanți ai Ambasadei Israelului în România, autorități centrale și locale, membrii comunității, argeșeni, oameni de cultură, jurnaliști.
Sinagoga aflată în centrul orașului nu a mai fost deschisă de multă vreme însă membrii coralei Kiriac au realizat, voluntar, o mică igienizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here