Simpozion pe teme legislative organizat de AOA Argeș și ITM Argeș. Peste 60 de firme din județ, prezente la eveniment

0
271

Joi, 23 noiembrie, la ora 16.00, AOA Argeș împreună cu ITM Argeș a organizat la casa Dimitrie Dima un simpozion pe teme legislative în cadrul căruia s-a dezbătut noile prevederi din legislația muncii și norme de securitate și sănătate în muncă. La eveniment au participat reprezentanți de la 60 de firme importante din mediul economic argeșean și la cererea acestora au fost analizate mai multe situații și spețe întâlnite în activitatea curentă.

Reprezentanții ITM Argeș au prezentat agenților economici prevederile ordonanței 82/2017 adoptate de Guvernul României, pentru modificarea și completarea unor acte normative. Conform acestui act publicat recent în Monitorul Oficial, toți angajatorii din România, indiferent că au un singur angajat sau câteva sute de angajați, sunt obligați să demareze negocieri colective cu proprii salariați în vederea majorării salariilor brute. Măsura vine în contextul trecerii contribuțiilor de pensii (CAS) și sănătate (CASS) în totalitate în sarcina angajaților. Obligația impusă de Executiv este valabilă pentru perioada 20 noiembrie – 20 decembrie 2017.

La încheierea simpozionului s-a stabilit ca este util ca astfel de întâlniri să se organizeze în viitor ori de câte ori transformările economico-legislative o impun sau la solicitarea membrilor Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here