Simone Tempestini lider după prima zi a Raliului Argeșului 2019. Porcişteanu pe locul 2

694 views

Cu o primă zi de concurs dificilă pentru echipaje, cu multe incidente, dar și cu o luptă strânsă, competiția a început excelent. Trei probe speciale au fost programate vineri: două treceri pe ”Curtea de Argeș”, în lungime de 5,8 kilometri și superspeciala de la Stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești.

Prima probă specială a însemnat și prima victorie pentru Simone Tempestini, pilotul Napoca Rally Academy reușind trei scratch-uri din tot atâtea posibile. Tempestini s-a impus pe PS1 cu 5,2 secunde în fata lui Vali Porcișteanu, în timp ce Sebastian Barbu, la debutul pe un model R5, a obținut al treilea timp pe proba de debut a raliului.

Din păcate, doar câteva echipaje au parcurs PS1 din cauza neutralizării specialei: Titi Aur a ieșit în decor, copilotul Silviu Moraru având nevoie de intervenția medicilor, proba fiind astfel oprită. Din fericire, Silviu și Titi sunt amândoi în afara oricărui pericol, dar mașina a suferit daune consistente.

A doua trecere pe ”Curtea de Argeș” a însemnat distanțarea lui Tempestini, cu încă o victorie de probă, Porcișteanu reușind, din nou, al doilea timp, urmat de această dată de Dan Gîrtofan.

Pentru Bogdan Marișca, PS2 a însemnat finalul zilei, pilotul clujean având parte de 2 pene după o ușoară ieșire în decor, având doar o singură rezervă. Speciala a avut parte de multe incidente, numeroase echipaje suferind ieșiri în decor, răsturnări sau abandonând.

Cu aproximativ 12.000 de spectatori prezenți la superspecială, după estimările Jandarmeriei, a treia specială a zilei s-a desfășurat sub aplauzele piteștenilor prezenți în număr mare. Cu 14 secunde câștigate și pe superspecială, Tempestini se distanțează după prima zi de concurs, fiind urmat în clasamentul general provizoriu de Valentin Porcișteanu și Sebastian Barbu.

În cadrul clasei RC2N, Andrei Gîrtofan conduce, urmat pe podium de Răzvan Trișnevschi la 7,5 secunde și Adrian Grigore la puțin peste 17 secunde. În RC3 conduce Mihai Manole, urmat de Adrian Teslovan (+2.5 secunde) și Enis Arif pe ultima treaptă a podiumului. În RC4 lider este Csongor Szabo, urmat de Mihnea Mureșan și Eugen Cărăgui, în timp ce RC5, fosta clasă 9, Bogdan Vrabie e urmat de Norbert Maior și Dănuț Budai pe podium.

Spectaculoasă și interesant de urmărit de către fani, clasa 11 este condusă de Bogdan Năstase, urmat de Adrian Iliescu și Florin Tincescu, în timp ce Remus Cotuț este primul în clasa 12, urmat de Paul Țurcanu și Mihai Beldie. Cu doar superspeciala parcursă în prima zi, Rally2-ul este condus la general de Bogdan Alexandru, urmat pe locul secund al grupei A de Florian Nițurat și Dragoș Ghigolea.

Sursa: raliulargesului.ro

Comments

comments