10 Year Challenge. La 24 ani – pilot pe supersonic, la 34 – copilot pe C17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability. Povestea Simonei Măierean, prima femeie-pilot de supersonic din România.

În urmă cu zece ani, toată lumea urmărea îndeaproape o premieră națională: prima femeie pilot care făcea trecerea pe avionul supersonic MIG-21 LanceR. Însă, Simona Maierean considera că își făcea doar treaba. Cât despre faptul că este femeie…

”€În momentul în care ești în uniformă nu mai contează dacă ești fată sau băiat. Nu trebuie să te mai aștepți să îți deschidă cineva ușa, să-ți ofere scaunul… nu poți să spui ”Respectă-mă că sunt fată”… în momentul în care ești bun în ceea ce faci, respectul vine de la sine!”

A uimit o țară întreagă prin devotamentul și reușitele ei iar acum se instruiește pentru misiuni speciale NATO. Timp de trei ani, ea se află într-o misiune în Ungaria, pentru a se alătura Forțelor Aeriene NATO și se instruiește pentru zborul pe C17 Globemaster, o aeronavă de transport tactic, folosită pentru ”Mutări strategice” de trupe, armament și provizii oriunde în lume.

Citeşte mai mult pe blogul Armata României.

 

Comments

comments