Simona Bucura-Oprescu: „€Argumentele lui Iohannis de blocare a bugetului nu au substanţă”. Proiectul bugetului de stat pentru anul în curs a ajuns din nou în Parlament, intrând astăzi în dezbaterea comisiilor de specialitate şi mâine fiind programat pentru dezbatere şi aprobare în plenul reunit.

Parlamentul îşi face, astfel, datoria şi se lucrează astfel încât proiectul de buget să fie votat cât mai curând posibil. S-a ajuns aici din cauza preşedintelului României, Klaus Iohannis, care, deşi Curtea Constituţională a respins observaţiile sale de neconstituţionalitate, a trimit proiectul de buget în Parlament pentru reexaminare. Este o abordare care nu respectă principiul constituţional al colaborării loiale şi care blochează, din păcate, investiţiile la toate nivelurile.

Argumentele lui Iohannis de blocare a bugetului nu au substanţă, acesta susţinând chiar că proiectul de buget ar fi “prea optimist”. Or, creşterea economică susţinută şi robustă pe care România a avut-o în ultimii 2 ani nu este rezultatul unei întâmplări şi în niciun caz nu este conjucturală, bazată pe consum, ci analiza datelor statistice demostrează că programul de guvernare al PSD a activat mai multe motoare de creştere economică în 2018 (Agricultura, IT&C, Industria, Comerţul şi Tranzacţiile imobiliare), performanţele consistente ale fiecărui domeniu care a asigurat creşterea economică fiind posibile graţie măsurilor guvernării actuale. Iar în acest an în buget sunt prevăzute 15 miliarde de lei ÎN PLUS faţă de 2018.

Nu poţi bloca o ţară întreagă doar pentru că aşa crezi că vei plăti poliţe partidelor politice de la putere sau că astfel vei mai câştiga un mandat de preşedinte! Iohannis sabotează ţara, practic, în condiţiile în care ar trebui să să găsească soluţii spre beneficiul românilor. El trebuie să acţioneze în fiecare zi a mandatului său în interesul fiecărui român şi în spiritul Constituţiei!

Comments

comments