Simona Brătulescu, preşedinte ales al ALDE Argeş pentru următorii 4 ani

0
485

Vineri, 9 martie, în conferinţa judeţeană ce a reunit peste 800 de delegaţi din întreg judeţul, Simona Brătulescu a fost aleasă preşedinte al Organizaţiei Teritoriale Argeş pentru următorii 4 ani.

La eveniment au fost prezenţi Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Chițoiu – Secretar general, Graţiela Gavrilescu – vicepremier, Norica Nicolai – preşedinte al Consiliului Naţional ALDE, peste 20 de personalități din conducerea centrală a partidului și, evident, Andrei Gerea – deputat de Argeş.

Cu toții, în speach-urile lor, au lăudat activitatea Simonei Brătulescu și performanțele sale în cei aproape 3 ani de când conduce filiala Argeș, performanțe printre care se numără consolidarea organizației, și, în primul rând, scorurile electorale obținute la alegerile locale și parlamentare, când ALDE Argeș a fost al treilea partid din județ ca număr de voturi.

După cum a mărturisit, Călin Popescu Tăriceanu își propune pentru ALDE, la nivel național, ca la viitoarele alegeri să devină al doilea partid din România. El a declarat că trendul ascendent pe care se află partidul, potrivit unor sondaje interne acesta a crescut constant în ultimele patru luni și a ajuns la 15%, îi permite acest lucru. Iar cercetările arată că în timpul scurs de la alegeri ALDE și-a consolidat poziția în ochii electoratului! Tăriceanu consideră că acest trend favorabil se datorează consecvenței care s-a manifestat în toate organizațiile ALDE din țară, inclusiv organizația argeșeană. „Ceea ce urmează este o competiţie, până la alegerile de anul viitor şi la alegerile din anul 2020, în care mi-aş dori foarte mult ca ALDE, care a fost al patrulea partid în alegerile locale şi parlamentare din 2016, să devină al doilea partid. Nu spun să devenim primul partid, sunt realist, ne trebuie consolidarea structurilor teritoriale, dar cred că putem ca din al patrulea partid să devenim al doilea partid, după PSD!”

În discursul său, el a insistat și pe alte chestiuni de interes pentru partid:,,Lupta în care ne-am angajat a ajuns să ne definească identitatea politică; suntem singurul partid cu valori liberale şi mă bucur că am reușit acest lucru!”

Și Grațiela Gavrilescu, vicepreședinte al partidului și vicepremier a avut numai cuvinte de laudă pentru Simona Brătulescu, noul președinte al ALDE Argeș. ”Dragă Simona, este vremea femeilor, într-o mare mare de barbați!” a spus aceasta.

Europarlamentarul Norica Nicolai, președintele Consiliului Național al ALDE, a declarat delegaților prezenți că: ”ALDE a reușit să fie principalul promotor în România al drepturilor și libertăților cetățenilor. Pentru asta cred că merităm încrederea cetățenilor români”.

Deputatul de Argeș Andrei Gerea a ținut să le amintească membrilor prezenți care este misiunea lor și să îi felicite pentru faptul că au ales să facă politică în vremuri nu foarte favorabile pentru implicare și militantism. ,,Cu toţii traversăm vremuri grele, cu atât mai mult cu cât meseria de politician este detestată de publicul larg. Cu atât mai merituoși sunteți pentru că ați ales să faceți politică, şi mai ales una liberală, căci ALDE este singurul partid liberal. Nu mai există rațiune în politică, nimeni nu discută soluții, toti caută calea scurtă şi murdară. Ar trebui să fie o competiție de idei, una clară pentru cetățeni.”

În ce privește conducerea aleasă, Gerea și-a declarat întrega susținere pentru Simona Brătulescu și colegii de la Argeș; ,,Am încredere în ea, că e un om capabil și ambițios, și sunt convins că va face treabă bună alături de echipa sa”.

În cadrul aceluiaşi eveniment a fost ales şi noul Birou Politic Teritorial, format din 28 de persoane, precum şi cei 9 vicepreşedinţi ai organizaţiei. Aceștia sunt, conform voturilor exprimate de delegați: Nicolae Pană, Robert Tudorache, Sergiu Cicu, Dan Vasile, Valeriu Pavel Tudor, Florin Bivol, Georgian Mitrofan, Aurel Iacșa, Gheorghe Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here