Simona AMÂNAR TABĂRĂ – un model social. Faimoasa gimnastă a fost elogiată la UPIT de Ziua Femeii 

Departamentul de Educație Fizică și Sport al Universității din Pitești a organizat conferința ,, Femeia în sport – Modele sociale”, invitat special – Simona AMÂNAR TABĂRĂ. Evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților Instituției Prefectului Argeș, dl Subprefect Adrian BUGHIU și Directorul cancelariei prefectului dl. Lucian IONESCU, Președintele Senatului universitar, d-na prof.univ.dr. Mihaela DIACONU, Prorector conf.univ.dr. Adrian SĂMĂRESCU.

În deschiderea festivității, Directorul Departamentului de Educației Fizică și Sport, dl. Lect.univ.dr. Liviu MIHĂILESCU a evocat tradiția acestui prestigios eveniment și personalitățile din domeniul sportului care au fost omagiate la UPIT pentru performanță. Astăzi, pe lista performerilor internaționali români, li se alătură Simona AMÂNAR TABĂRĂ, poate cel mai important nume din domeniul gimnasticii românești.

Prorectorul conf.univ.dr. Adrian SĂMĂRESCU a evidențiat importanța deschiderii universității către marile valori autohtone și, totodată, importanța păstrării contactului cu cei care formează campionii României, campioni care, la rândul lor, devin modele sociale pentru generațiile care vin.

Președintele Senatului universitar, d-na prof.univ.dr. Mihaela DIACONU a subliniat importanța omagierii la UPIT a Simonei AMÂNAR TABĂRĂ, cea care a reprezentat România la  cel mai înalt nivel și a adus vizibilitate mondială țării noastre

Decanul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică, dl. prof.univ.dr. George Mihail MAN a relevat importanța celor două domenii – sportiv și social – domenii care se întrepătrund și impactul sportului și modelelor din sport asupra societății care este într-o continuă schimbare.

Reprezentantul Instituției Prefectului, dl. Subprefect Adrian Bughiu a subliniat, de asemenea, performanța campioanei, numeroasele medalii obținute în competițiile olimpice mondiale și, totodată, personalitatea femeii Simona AMÂNAR TABĂRĂ ca model în societatea românească.

Invitata, multipla campioană a României, Simona AMÂNAR TABĂRĂ s-a arătat încântată că se afla la Pitești, la Universitatea unde și-a desfășurat și finalizat studiile doctorale. Totodată, a adresat impresionane cuvinte de recunoștință profesorilor Universității din Pitești care au îndrumat-o, au coordonat-o în decursul studiilor doctorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here