Simboluri precreștine în arhitectura tradițională românească, la Muzeul Goleşti

1,038 views

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti și Consiliului Judeţean Argeş organizează, în data de 6 aprilie 2017, orele 11.00, simpozionul județean cu tema: Simboluri precreștine în arhitectura tradițională românească.

Peisajul etnografic s-a schimbat odată cu societatea, iar elementele decorative precreștine, omniprezente la gospodăriile țărănești până la începutul secolului al XX-lea, aproape că s-au șters din memoria meșterului român. Satul de la Golești păstrează, încă vie, amintirea unor veacuri demult apuse dar niciodată uitate.

La acest eveniment invitații, ghidați de specialiști ai instituției noastre, vor pătrunde, la fața locului, în lumea misterioasă a simbolurilor precreștine care împodobeau, cândva, casele bunicilor noștri.

Obiectivul evenimentului este acela de a aduce, în actualitate, elemente de veche tradiție autohtonă specifice culturii populare românești.

La eveniment vor participa specialiști de la Muzeul Golești, precum și elevi şi dascăli de la colegii naționale din Pitești.

Comments

comments