Dezbaterea organizată de OFL PNL PITEȘTI “STOP VIOLENȚEI ÎN ȘCOALĂ! NU FI INDIFERENT BULLYING-ULUI!”, s-a dovedit a fi mai mult decât un subiect de interes. Dincolo de teorie și de explicațiile specialiștilor, despre bullying și efectele lui asupra copiilor, s-a vorbit cu emoție. Iar concluzia este că trebuie să fim mult mai atenți la nevoile copiilor noștri și la tot ceea ce îi frământă.

E foarte important să nu uităm că există lovituri care se văd, răni care pot fi pansate, dar există și lovituri care produc răni ce nu știu să strige după ajutor.

Bullying-ul este una din afecțiunile care provoacă astfel de răni ascunse. E important să luăm atitudine și, împreună, să găsim soluțiile care să le asigure copiilor noștri siguranță, încredere, dar mai ales curajul de a vorbi despre tot ceea ce îi dezechilibrează.

Printre invitați s-au aflat cadre didactice, psihologi, dar și reprezentanți din partea IPJ Argeș, Compartimentul Analiză și Prevenirea Criminalității.

Scopul principal al acestei dezbateri a fost acela de a conștientiza riscul la care sunt supuși copiii, fie că sunt victime sau martori cu sau fără voie.

Trebuie să recunoaștem că pentru unii copii, agresiunea asupra semenilor lor este catalogată ca fiind o simplă distracție. Dar nu e deloc așa! Experiențele umilitoare la care sunt supuse victimele așa-zisei “distracții” sau “șicanări” se pot transforma în adevărate drame.

Amenințarea, hărțuirea, etichetarea, deposedarea de anumite bunuri, precum și alte moduri de a intimida un copil, NU e distracție!

De ce unii copii aleg să se comporte aşa, cum le va fi afectată viaţa celor care manifestă frecvent comportamente de bullying, ce impact are bullying-ul asupra vieţii copilului care primeşte un astfel de tratament și mai ales, CE SE POATE FACE pentru a opri, pe cât posibil, aceste comportamente, au fost întrebări la care s-a încercat găsirea unui răspuns.

Iar dacă ne gândim că cei prezenți au susținut că nu pleacă doar mai informați, ci mai bogați sufletește, înseamnă că obiectivul a fost atins.

Personal, pot doar să mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit în reușita acestui eveniment, dar și tuturor celor care au răspuns invitației noastre.

Cu respect, ANA STAN – Președinte OFL PNL PITEȘTI

Comments

comments