“Și tu poți fi un personaj din tablourile lui Nicolae Grigorescu!”. Proiect inedit al Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti. Pentru că ei îl au pe Grigorescu, iar noi avem Muscelul cu toate frumusețile lui, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești a răspuns invitației la evenimentul organizat, de Ziua Internațională a Iei, la memorialul Nicolae Grigorescu din satul Pitaru, comuna Potlogi, județul Dâmbovița, acolo unde s-a născut, acum 180 de ani, pictorul național al României.

Așa cum se întâmplă în marile muzee ale lumii cu operele celebre, vizitatorii au fost invitați, duminică la Pitaru, să îmbrace costume populare românești și să încerce să obțină o imagine cât mai asemănătoare cu tablourile originale ale lui Nicolae Grigorescu, pictorul care a iubit cel mai mult țăranul român, întreaga sa operă fiind marcată de latura tradițională, arhaică a satului românesc.

Denisa Dumitru și Daria Ninu, eleve ale Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, au îmbrăcat costumele de Muscel, atât de îndrăgite de marele artist, și-au legat maramele așa cum doar în tablourile lui Grigorescu mai vedem în ziua de azi și au surprins pe toată lumea cu fotografiile finale, aproape identice cu operele originale. La finalul evenimentului, unde cele două tinere au încântat nu doar vizual publicul, ci și prin interpretări deosebite ale unor piese folclorice din repertoriul Argeșului și Muscelului, Denisa și Daria fost premiate de primarul Nicolae Catrina din Potlogi și de reprezentanții asociațiilor culturale partenere.

„€Proiectul “€Și tu poți fi un personaj din tablourile lui Nicolae Grigorescu” rămâne deschis oricui dorește să participe, primul pas fiind să transmită un mesaj pe pagina de Facebook a Memorialului. Vă mulțumim!” spune managerul şcolii, Elena Iagăr.

Comments

comments