Și pompierii argeșeni au primit „cadouri” de la Moș Crăciun. Două autospeciale de transport victime multiple au intrat în dotarea ISU

Și pompierii argeșeni au primit „cadouri” de la Moș Crăciun. Două autospeciale de transport victime multiple au intrat în dotarea ISU. Prin Proiectul POR 2014-2020, Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale Sud, în dotarea ISU Argeș au intrat două noi autospeciale de transport victime multiple.
Acestea au fost repartizate către Detașamentele de Pompieri Pitești și Curtea de Argeș.
Fiecare are o capacitate de transport de până la 12 persoane simultan, inclusiv echipajul, iar numărul de pacienți care pot fi transportați va fi stabilit în funcție de starea lor.
Autospeciala va putea fi folosită în cazul situațiilor de urgență deosebite cu victime multiple și este echipată cu aparatură digitală, de generație nouă, pentru monitorizarea și asigurarea asistenței medicale pacienților, iar aceasta permite și deplasarea în teren greu accesibil, fiind dotată cu tracțiune 4×4 și un troliu.
Cu sprijinul structurilor ierarhic superioare, prin proiectele demarate, se urmărește dotarea și îmbunătățirea capacității de intervenție a pompierilor profesioniști, astfel putând face față la noi provocări în misiunile de salvare și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here