Și marmota… stătea la soare! Imagini inedite surprinse în Parcul Național Retezat

O marmotă își face siesta în liniște, la soare, în Parcul Național Retezat, imaginile amuzante fiind surprinse de rangerul Claudia Dănău, de la Romsilva, în timpul unei acțiuni de monitorizare.
Imaginile pot fi văzute pe contul de Facebook/Regia Națională a Pădurilor Romsilva.
Marmotele sunt mamifere rozătoare de talie mare din familia sciuride, având o lungime de până la 60 de centimetri și o greutate de până la 7 kilograme. Are un corp greoi, cu membre scurte, din acest motiv au adăposturile lângă sursele de hrană.
🟢 Își sapă adăposturi cu mai multe intrări, cu o structură complicată, cu galerii adânci, de vară și de iarnă, când hibernează, pentru colonii întregi. Marmotele se hrănesc cu graminee, buruieni, rădăcini și, ocazional, insecte.
🔵 Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor#Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara.
ℹ️ Parcul Național Retezat National Park are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone ⛔️ de protecție strictă sau integrală.
🔵 În Parcul Național Retezat regăsim 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. În aria naturală protejată sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.
credit: Claudia Dănău, Parcul Național Retezat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here