Sfaturi utile pentru perioada de caniculă: nu lăsaţi copiii şi animalele în maşină!

947 views

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) avertizează că în perioada caniculei cei mai vulnerabili sunt copiii și atrage atenția că aceștia nu trebuie lăsați singuri în mașini, pentru că în soare mașinile se încing foarte repede și se pot produce tragedii.Canicula a revenit în România și poate aduce cu ea mari probleme dacă nu suntem atenți. Cei mai vulnerabili sunt copiii, de aceea iată câteva sfaturi pentru acestă vreme cu temperaturi ridicate.

“Canicula a revenit în România și poate aduce cu ea mari probleme dacă nu suntem atenți. Cei mai vulnerabili sunt copiii, de aceea iată câteva sfaturi pentru această vreme cu temperaturi ridicate. Niciodată nu lăsați copiii singuri în mașină. În timpul caniculei, temperatura în mașină poate fi mortală”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a DSU.

Medicii avertizează că, dacă temperatura exterioară este de 26 de grade Celsius, în mașină după 20 de minute pot fi 43 de grade, după 40 de minute — 48 de grade, iar după 60 de minute temperatura din mașină poate ajunge la 51 de grade.

Aceleaşi sfaturi sunt valabile şi pentru animale, care suferă în acelaşi mod la caniculă.

Comments

comments